Vriendenprogramma

Hét programma voor kinderen en jongeren om te werken aan een growth mindset, piekeren en angsten de baas te worden, weerbaarder te worden, stress en spanningen aan te pakken en emotionele veerkracht op te bouwen.
Het VRIENDENprogramma is erop gericht om de sociaal emotionele veerkracht en het zelfvertrouwen van kinderen, pubers en jongeren te vergroten en hen vaardigheden te leren om problemen aan te pakken om met moeilijke situaties om te gaan. Dit beschermt hen tegen stress, zowel nu als in de toekomst.

De letters VRIENDEN staan voor:


Voel je gevoelens: Leren (her)kennen van gevoelens bij jezelf en bij anderen.
Rust en ontspan: Leren hoe je diverse methodes in kunt zetten om jezelf weer tot rust te krijgen als gevoelens de overhand nemen.
Ik kan het. Het verschil leren tussen gedachten en gevoelens. Je leert hoe met je gedachten je gevoelens kunt beïnvloeden.
Een stappenplan: Je hoeft iets dat je lastig of spannend vindt niet in 1 keer te doen. Stap voor stap gaat het je lukken.
Naasten: Wie staan er om jou heen en kunnen je steunen?
Doe je oefeningen: Het leren toepassen van het geleerde in diverse situaties.
EN lach en ontspan. Kinderen leren dat ze nu over de technieken beschikken die ze kunnen gebruiken om rustig te blijven in moeilijke situaties.


De VRIENDENprogramma’s  zijn onderverdeeld in 3 modules:


FIJN! Vrienden ( 5-7 jaar)


VRIENDEN voor het leven (8-12 jaar)


VRIENDEN voor jongeren (13-17 jaar)ACT

 In de ACT-groepstraining krijg je handvaten aangereikt om anders om te gaan met lichamelijk en psychisch leed in het dagelijks leven ( zoals tegenslagen, stress, spanningsklachten, angsten, depressieve gevoelens, etc.), waardoor je je psychologische flexibiliteit kunt vergroten. Voor meer informatie over ACT: klik hier.Praktische informatie

De trainingen kunnen zowel in groepsverband als individueel worden aangeboden.
Nieuwsgierig of dit iets voor jou kan zijn? Neem vrijblijvend contact met me op!

Contact

 

 

 
E-mailen
Bellen